Le Sude

Domaine Le Sude

Waar de Ardèche en de Cevennen mekaar ontmoeten bij de rivier de Cèze liggen onze vakantiehuizen te Molières-sur-Cèze. Zes kilometer oostwaarts ligt het provinciestadje Saint-Ambroix en zes kilometer westwaarts ligt Bessèges. In deze steden vindt U alle nodige boodschappen (Carrefour – Les Mousquetaires – Lidl) en een keur van plaatselijke handelaars. Twee kilometer van het domein is een buurtwinkeltje waar de essentiele voedingswaren kunnen aangekocht worden. Ook komt de ambulante bakker in het zomerseizoen aan de deur.

Het domein, dat bestaat uit 2 vakantiehuizen, ligt uiterst rustig met een onbetamelijk vergezicht waar de bergen van de Lozère en de Ardèche de skyline bepalen. Binnen een straal van 50 km bezoek je Alès, Uzès, Nîmes, Les Vans, Montélima . . . Montpellier (90km), de Camargue en Marseille (120km) zijn waardevolle daguitstappen.

Onze gasten kunnen na afspraak met de verantwoordelijke gebruik maken van het tennisterrein gelegen op 100m van de verblijven. U bevindt zich op wandelafstand van Le Grand Bois, een adventure en outdoorcenter waar U kan inschrijven voor begeleide tochten met mountainbike, canyonning, rafting en boomtop-wandelingen.

De vissers kunnen op wandelafstand terecht in de Cèze of één van de vele andere bergriviertjes in de buurt waar forel één van de vele soorten is die aan de haak geslagen worden ( !! let wel op plaatselijke reglementen !!). Onze vakantiehuizen liggen in de volle natuur met onbeperkte wandelmogelijkheden en een veelheid aan mountainbike-routes .

De motorliefhebbers kunnen genieten van de departementale wegen met tobogan-allures met zuidelijk het plateau van de Cevennen (10km), noordelijk de Gorges d’Ardèche (20km), in het westen de Lozère (Centraal Massief – 40km) en in het oosten de Provence met o.a. De Mont Ventoux (100km), Vaison La Romaine (80km), …

Op het domein is een zwembad van 9,5 bij 4 meter ter beschikking van onze gasten.

Het water wordt permanent behandeld en gezuiverd door een automatisch Bio-UV installatie zonder het gebruik van chloor of zijn derivaten. Dit sluit alle vormen van allergie en beschadiging van huid en haar uit.

Rond het zwembad is overvloedig plaats om te zonnen en er is voldoende meubilair voor alle gasten.

Scroll to Top